Agenda | Actualitat

20.3.18

thumbnail

Formació: Eines de prevenció i acompanyament a les diverses sexualitats de la gent jove, Gestió d'emocions, Prevenció i detecció d'abusos sexuals.





Com afecta el fet de ser dona o home la nostra salut? 

Més enllà de les diferències biològiques entre persones de sexes diferents, l'objectiu principal és entendre què és el gènere i com aquestes estructures i patrons socioculturals condicionen el nostre estat de salut, i l'accés als recursos sanitaris, assistència i medicaments.


El projecte es desenvolupa a l’Institut La Guineueta de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Candela, Drac Màgic i el Colectivo de Mujeres de Matagalpa.

L’Aprenentatge treballa el condicionant de gènere en el dret a la salut amb alumnes de tercer d'ESO i professorat de l'IES Guineuta amb metodologies participatives, vivencials i corporals per intensificar els mecanismes de mobilització emocional d’ambdós col.lectius.

El Servei consisteix en el disseny-implementació d’una campanya de sensibilització per a la transformació social per a una societat més conscient, crítica i equitativa en termes de gènere mitjançant una gira de teatre (amb l’obra creada) al seu entorn (centre educatiu, barri/districte), missatges a l’agenda escolar i altres materials de campanya complementaris

     INSTITUT LA GUINEUETA: Centre educatiu situat a la zona nord–est de Barcelona al districte de Nou Barris, on conflueixen  Canyelles, Verdum i La Guineueta, que acull estudiants d’aquests barris que es van configurar a les dècades del seixanta i setanta amb una població provinent majoritàriament de diferents zones d’Espanya i que en els darrers anys ha rebut una nova emigració, en gran part llatinoamericana.

     ASSOCIACIÓ CANDELA: Entitat sense afany de lucre que té com a objectiu contribuir a una transformació social basada en l’educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària.

Candela ha dinamitzat dos tallers sobre sexualitat i prevenció de violència de gènere amb el grup classe on s'han posat sobre la taula prejudicis i actituds personals i de grup.  

  DRAC MÀGIC:Cooperativa d’iniciativa social fundada el 1970 dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals amb perspectiva feminista.

Drac Màgic ha dinamitzat dos tallers sobre llenguatge i perspectiva de gènere per afavorir una visió crítica dels i les joves sobre les imatges i la importància de l'ús de les paraules dels anuncis, cançons,.. .que formen part del seu dia a dia.

     COLECTIVO DE MUJERES DE MATAGALPA: Col·lectiu de dones que promou i potencia l'equitat de gènere i l’impuls del paper de les dones per fomentar el desenvolupament comunitari i social; creat a la segona meitat dels anys 80, a Nicaragua.

El Colectivo ha facilitat la creació d'una performance sobre les temàtiques d'identitatviolència de gènere i bulling triades pel grup.  Aquesta perfomance s'ha preparat en nou tallers i ha estat presentada en públic en tres ocasions:

* 15 de febrer per als cursos de 3r ESO i 4rt ESO A que va participar en el projecte d'APS el cur.
* 7 de març per al curs de sisè de l'Escola.... 

El professorat per la seva banda ha participat en el Curs de Formació sobre Eines de prevenció i acompanyament a les diverses sexualitats de la gent jove, Gestió d'emocions i Prevenció i detecció d'abusos sexuals.





Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona

Amb la col·laboració de: Associació Candela, Drac Màgic i Colectivo de Mujeres de Matagalpa


Subscriu-te per Email

Deixa'ns el teu mail i rebràs les informacions per correu electrònic

-